googleanalytics

söndag 14 september 2014

Topp 5 bebisprylar just nu

Snart blir O ett halvår (19:e september), tiden har gått galet snabbt och jag njuter till fullo av att vara mammaledig. Att rodda en bebis samtidigt som man exempelvis vill hinna äta eller plocka undan är inte alltid det lättaste. Därför behöver man en del pryttlar för att underlätta vardagen, vad som passar beror givetvis på bebis, humör och hur gammal bebisen är. Jag listar här topp 5 prylar som jag/vi inte klarar oss utan. Listan är utan inbördes ordning.

1. Gåstol/gåbil

En grym uppfinning och O älskar att gå runt i den och plinga på de olika knapparna som sitter fast på gåstolen/gåbilen. Är perfekt just nu eftersom hon inte diggar lika hårt att ligga still i exempelvis babygymmet (som hon för övrigt uppskattat mycket tidigare). Bilen/stolen (Speedway/Babyseat) köpte vi på Lekstugan i Hudiksvall för 899:-, det var den dyraste modellen men bästa eftersom den är lätt att "rulla" för bebisen och det är många roliga knappar att trycka på (till skillnad från många andra).

2. Babblarna

De fem figurerna "Bobo", "Dada", "Bibbi", "Baba", "Didi"och "Dodo", som sjunger i "Stompa Lång sång" och "första låten", är sjukt trallvänlig (ibland kommer jag på mig själv med att gå runt att sjunga låtarna utan att O är med= då har det gått för långt ;) ). Babblarna är gjord av Hatten förlag som arbetar med tecken och språkträning, så det är alltså inget negativt med att se babblarna (bara lite tjatigt för oss vuxna). O är helt förtrollad i babblarna och när inget annat funkar så funkar babblarna :). Så har du småbarn, är det ett hett tips att ladda hem appen (Babbapp) alternativt spela dem på youtube. 




3. Babystolen

Vi har införskaffat en barnstol från IKEA, sjukt prisvärd och bra (Antilop som kostar strax över hundralappen). På sikt har vi tänkt köpa en Stokke Tripp Trapp, som hon kan "växa i", men än så länge funkar den utmärkt. O gillar att sitta i den, främst när hon får äta smakportioner, mamma och pappa äter och när hon tittar på babblarna. Skönt att man kan lämna henne några minuter själv i den när jag exempelvis behöver hämta nåt på övervåningen.
 

4. Bärselen

Det är först på senare tid som jag/vi har upptäckt tjusningen med bärselen. När O var nyfödd gillades det inte alls att hamna däri. Nu däremot är det helt fantastiskt att ta kortare promenader i och ha med i vagnen när man är på stan om O blir less att ligga i vagnen. Dessutom grymt bra att ha i svåråtkomlig terräng. Nu har vi köpt en bättre bärsele, på bilden ser ni en ärvd gammal babybörn som jag fick jätteont i ryggen när jag bar O (som har blivit allt tyngre). Så nu har vi införskaffat babybjörn ONE som ska vara bra och ergonomisk (ett inlägg med recension kommer i senare inlägg när vi hunnit pröva den ordentligt).

 
Ute på skogspromenad i bärselen

5.  Liggvagn

Vagn är givetvis A och O, men vill ändå ta med denna på topp 5 listan eftersom vi inte klarat oss utan den. O har svårt att somna rakt upp och ner på dagen, om hon är trött så går jag ut på promenad med henne så somnar hon förr eller senare. Ett x antal promenader tar vi om dagen, vilket är både bra både för bebis och mamman som får frisk luft och motion. Extra bra är det att vi nu har bytt till liggvagnen, som man kan hissa upp i sittande läge (hon gillar inte att ligga ner, utan vill hellre sitta upp och kolla på trädtopparna och allt som händer runt omkring).

Nöjd tjej som får utforska världen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar