googleanalytics

onsdag 1 oktober 2014

En kräsen liten tös...

...om en ser till vad O vill ha till frukost. Jag som trodde att O inte gillade gröt, som jag försökt ge henne till frukost ett x antal mornar (efter att hon blivit 6 månader den 19/9). Men nej det visade sig att det var vanlig hederlig havregröt som inte dög (Sempers), det skulle vara gröt med äppelsmak (Nestlés). Så nu smaskar hon glatt upp en hel portion, utan att protestera. Men en kan ju förstå detta också, den andra gröten är ju sjukt tråkig och smaklös.

Hon är också ganska kräsen och gör skillnad på mat och mat, vanliga färdiggjord barnmat på burk duger oftast inte (möjligtvis av märket Hipp kan funka). Utan det ska helst vara hemmagjord mixad mat till tjejen, vilket en faktiskt ska vara nöjd över eftersom det är mer ekonomiskt och egentligen inte särskilt krångligt som man kan tro.

 

En "vanlig" matdag för O (cirka): 

  • 08.00 gröt
  • 11.00 ersättning
  • 14.00 ersättning
  • 17.00 mat + ev ersättning som komplettering
  • 19.00 välling

    + några majskrokar och lite fruktpuré (finns många bra ekologiska alternativ) tillkommer under dagen. Ganska perfekt att kunna ge nåt litet när vi exempelvis äter, eftersom hon tycker det är sjukt trist när hon inte får äta när hon ser oss äta.

Kvälls/nattmat för O 

O äter oftast (lite olika dag från dag) mellan 1-2 gånger extra efter kl 19.00, då handlar det om ersättning i sängen. Men nu snart kan vi ju faktiskt sluta ge mat på natten, i och med att bebisar från de är 6-månader inte behöver mat på natten. Att de vill äta på natten handlar snarare om att det är en vanesak att de vaknar och vill äta. Men det lär ju bli en tuff omställning med mycket dålig stämning, att ge mat på natten är ju en "lätt" lösning, så är bara att ta "fighten".

Hur gör ni med bebisens (obs! ni som har en över 6 månader) mat på natten? Ger ni mat eller inte?

Favoritgröten
Hemmagjord barnmat
O gillar att "äta själv"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar