googleanalytics

måndag 20 oktober 2014

Bebissim

Under hösten har måndagar inneburit bebissim i Iggesund (cirka 30 minuters färd söderut) vilket vi har varit väldans nöjda med. Enda nackdelen har varit att det hållt till i bebispoolen (stort minus), man har alltså som vuxen behövt stå på knä och kanske inte kunnat varit sådär jätterörlig på ett smidigt sätt (på många andra ställen är det höj och sänkbar pool, så man kan stå upp).

Bebissimmet håller på 30 minuter, vilket jag först tänkte skulle vara på tok för kort men det visade sig nästan vara aningen länge. Det är så mycket nya intryck och ansträngning för de små att plaska runt, vissa gånger har jag varit tvungna att gå upp med O tidigare, eftersom hon tyckt sig få nog (vilket ofta har hängt på hur hon har sovit under dagen).

Under hösten har vi bland annat lärt oss olika grepp (att hålla i O) när hon ska simma, O har fått vattenvana, sjungit sånger (namnsången "skruttelutteli" är O's absoluta favorit), simmat i badring och tränat fått vatten över huvudet. Idag var det sista gången och vi missade det tyvärr, på grund av sjuk bebis. O hade natten mellan sön/mån och nu under dagen haft feber (stackarn). Hade tänkt ta lite simbilder idag, men så blev det ju inte. Trots att bebissimmet är över, ska vi ändå försöka hänga lite på badhus men på egenhand, både för att upprätthålla/få in simvanan och för att O verkligen älskar att bada (som hon hatade som nyfödd). 

Istället för en badbild bjussar jag på en bild från gårdagen, då O fyllde sju månader. Detta firades med att premiära med knäckebrödmacka hemma hos farmor och farfar. Hon älskade verkligen knäckemackan och satt och sög och sög i godan ro tills hon nästan höll på att sätta en smula i halsen. Snacka om att man agerar snabbt (blir ju livrädd), och ryckte åt oss mackan på nolltid, vilket medförde en besviken liten tjej (som inte förstod att det kunde vara farligt få i halsen). MEN det gick bra och biten for ut (puh...). Om ni ska prova hemma gör det med stor uppsikt på bebis (hett tips!!!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar