googleanalytics

onsdag 8 oktober 2014

Planering är A och O

Vi har försökt börja ha ett x antal aktiviteter inplanerade i veckan, eftersom O har börjat uppskatta att umgås med andra bebisar och även mamman tycker att det är trevligt att få surra lite med andra vuxna. Men idag sprack planeringen, som verkligen är A och O när man har en bebis och ska kunna åka iväg på en aktivitet. Vi hade tänkt gå på Minikul (babysång och fika) som hålls i kyrkan här i byn klockan 10.00 på onsdagar. Hade verkligen sett framemot det extra mycket idag eftersom O har varit sjukt men nu är på banan igen (tog nästan två dagar att återhämta sig från den höga febern).

Men det blir inte alltid som man tänkt sig eftersom vi idag "försov vi oss". Den annars levande väckarklockan som väcker en vid sju-halv åtta hade idag bestämt sig för att sova ut till efter halv nio (vilket ju är skönt i och för sig, och både mor och dotter behövde det egentligen). Men idag medförde sovmorgonen att det blev för tight att hinna fara på aktiviteten eftersom våra  morgonrutiner som brukar se ut enligt följande, tar lite tid att genomföra:

  • Ge O gröt (kan ibland vara en kamp)
  • Äta själv (väldigt viktigt hinna med så man orkar)
  • Rengöra och koka nappflaska och koka vatten i termos inför nästa flaskmatning
  • Packa skötväskan med ombyteskläder, blöjor och mat 
  • Klä både sig själv och O 
  • Kalkylera in tid för oförutsägbara incidenter

Och utöver dessa rutiner är det avgörande att O ska hinna sova en förmiddagslur (som hon gör varje dag). Om hon inte fått sovit innan man åker iväg på en aktivitet så orkar hon inte vara en pigg och glad bebis. Idag var alltså babysången mitt i Othilias sovtid, om vi skulle ha gått dit skulle alltså endast jag kunnat vara med och sjunga, medan O legat i vagnen och sovit, vilket inte riktigt kändes optimalt. Vi deppade dock inte ner oss och tog istället en promenad i det härliga (???) vädret, med regn och hård vind.

Hej från ett stormigt och regnigt Stocka



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar