googleanalytics

måndag 2 februari 2015

Världens bästa grannar

Vi har verkligen haft turen att få världens bästa grannar, alla kategorier. Visst har vi i och för sig haft underbara grannar tidigare (läs: i Sundsvall).  Under första året bodde jag dörr i dörr med min fd. klasskompis Jonas, och några meter till ännu fler fd. härliga klassisar. När jag senare flyttade ihop med P, hade vi lyxen att bo i samma lägenhetshus/grannhus med hans  (och nu även mina) kompisar Jens, Elin, Larsson och Elenia som givetvis även dem är suveräna på alla sätt och vis. 

Men det som skiljer detta åt är att våra nuvarande grannar Berndt och Majsan, kände vi ju inte innan vi flyttade hit och de behövde ju alltså inte ställa upp som de gör. Vi träffar dessutom B och M oftare (läs: typ jämt) än grannarna i stan. Men kanske kan man inte jämföra grannar man har i lägenhet och husgrannar, i och med att när man nu bor i hus är man ju  oftare ute på tomten och ses då på ett naturligare sätt.

Våra fina underbara grannar finns alltid tillhands (pensionärer som båda är) och ställer upp i alla lägen. De skottar snö med snöslunga utan att vi ber dem, agerar vaktmästare på många sätt (B är alltiallo och pensionerad vaktmästare, och dessutom uppvuxen i vårt hus). Ja, som ni kan höra är vi väldigt bortskämda, men till sakens skull så tycker de ju det är kul att hjälpa till (det handlar alltså inte om att vi är två/tre hjälplösa stackare). Men man undrar ändå hur vi klarat oss utan dem? Det som är extra kul är ju att de verkligen är överförtjusta i O, nästan så att hon har fått extra mor-far/föräldrar. När hon blir lite äldre lär hon ju börja springa över och äta glass och bullar,  titt som tätt (vilket de redan nu har propsat på, haha).

I lördags ville vi bjuda tillbaka lite för allt de hjälper oss med och bjöd in på en tre-rätters, och den var grym vill jag lova. Lovorden och betygen från besökarna var även höga och det kom glada tillrop som bland annat "suveränt" och "kanon" under middagens gång. 



Till förrätt serverade vi en sötpotatissoppa med en myntadressing,  rostade pumpakärnor och fetaost. Denna rätt rekommenderas verkligen, är en liten festligare rätt som kan ätas antingen till förrätt eller huvudrätt. Helt klart en ny soppfavorit. Receptet hittar du här: på Coop.se

 
 

Till huvudrätt serverade vi rostbiff av älginnanlår, potatisbakelser, tomatsallad, trattkantarellsås och rödvinsås. Glömde dock att föreviga rätten på bild (så du får skapa en inre bild själv).

Till efterrätt gjorde jag en chokladpaj med hallontryffel och en klick grädde (OMG vad god den var). Väldigt mastig dock men den var fantastisk på alla sätt och vis. Pajen bestod av tre olika chokladlager- ja ni hör ju att det är en riktig chokladdröm. Ni måste testa, receptet kommer från Roy Fares och hittas här.

 

Då var dag 2 avklarad i min utmaning i februari; Blogguari. Än så länge går det ju lätt som en plätt haha, kampen fortsätter imorgon. Ha en trevlig måndagskväll! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar