googleanalytics

söndag 8 februari 2015

Dagen efter

Det blev en himla trevlig gårdagskväll med P, kul att få komma iväg bara vi två och göra någonting tillsammans. Att vi skulle gå på barnfri dejt, bestämdes relativt nyligen (i torsdags). Svärisarna ställde gladeligen upp som barnvakt och allt hade verkligen gått superbra. O somnade som vanligt vid sju, verkligen skönt att allt hade fungerat så smidigt och att se att O inte behöver "lida" för att föräldrarna är iväg och roar sig en kväll.

Två peppade småbarnsföräldrar

Vi hoppade på bussen från förorten (där svärisarna bor) in till Sundsvall vid 16.30, första
anhalten var restaurangen RÅ, som vi hade blivit tipsade om skulle vara riktigt bra. Jag kan bara instämma och säger då det: vilket ställe! Fantastiskt snygg inredning, trevlig personal och galet goda drinkar. Deras huvudfokus på maträtter var egentligen mellanrätter, där de tipsade om att beställa minst 2 eller 3 om man var riktigt hungrig. Dessa mellanrätter serverade de sedan i olika omgångar, där man bestämde vad man först ville ha. Men vi delade istället på en köttbricka, som bestod utav mängder av olika sorters kört (flankstek, lamm, gårdsgris, entrecote mm), pommes, lite grönt och aioli samt rödvinssky. Tillbehören kanske inte var klockrena men köttet var riktigt mört och bra stekt. 


Något som var allra bäst där var drinken Rå delight som jag drack innan maten- to die for (tipstips!). Dricken bestod utav: vaniljvodka, chambord, citron, hallonsyrup, äggvita & bubbel och är kanske inget man skulle spontansvänga ihop därhemma, vilket gör det extra roligt att prova då när man är ute.


Efter middagen blev det en liten barrunda; Udda, Invito, Bishops och Jacks. Ja vi hann med en del innan vi satte oss i bussen vid elvasnåret tillbaka till dottern, svärisarna och förorten.


Imorse väcktes jag av en superglad och mysig liten tjej redan vid halv sju. Var väl inte piggast själv , så efter lite mys och frukost till O blev jag avbytt av svärisarna som snällt ställde upp och busade med O medan mamman fick sova två timmar till. Hela dagen har dock gått i seghetens tecken, trots att vi var "hemma" relativt tidigt så tar det ändå på när man inte är van att gå ut och dricka lite drinkar nuförtiden. Men det var som sagt en riktigt trevlig kväll, så det var det värt!

2 kommentarer:

  1. Härligt att ni får tid på tumanhand ibland! Drinkarna såg festliga och angående den som man inte svänger ihop bara sådär hemma - jo C brukar precis göra det ;) hehe

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen nödvändigt ibland :). Haha C får bjuda när vi kommer och hälsar på, hoppas det blir ett besök hos er snart. Saknar er! kram

      Radera