googleanalytics

torsdag 5 februari 2015

Topp 5 just nu

I september skrev jag ju ett inlägg om fem bebisprylar som vi inte kunde leva utan (läs det inlägget här). Mycket har dock hunnit hända sedan dess, i och med att hon då bara var en sexmånaders plutt och nu är stora tjejen på 10,5 månad. De saker som var aktuella då är ju inte aktuella idag, därför kommer här en ny topp 5 prylar som vi inte klarar oss utan. Listan är utan inbördes ordning.

 1. Gåvagnen (eller andra saker man skjuta på typ stolar, platsbackar etc).
Är en populär sak här hemma just nu, O kan gå fram och tillbaka, fram och tillbaka flera gånger och tycker det är lika kul hela tiden. Hon har ofta ett stort leende på läpparna och är djupt fokuserad att ratta sig framåt. Gåvagnen kommer från Mickis och är ett fynd från slutrean på Lekmer för 199:-, prima liv. Givetvis funkar även andra saker att skjuta på, O testar och provar det mesta.

Enda bilden jag hittade, var såklart inte bästa bilden












2. Barnvagnen
Kanske inte helt otippat har jag även med barnvagnen i denna topp 5 lista. Hade inte klarat oss utan den.  Dels är den ett utmärk färdmedel och sovställe. Numera sover O: 1-2 gånger under dagen och då är det ute i vagnen som gäller (hon kan inte somna och koppla av i spjälisen dagtid nämligen). Jag brukar försöka gå en långpromenad/dag och en kortare/dag bara för att få henne att somna och sen får hon sussa sött i vagnen medan jag fixar nåt eller vilar.


 
3. Stadens hjältar


I den förra listan, hade jag med babblarna. Men det är hon inte särskilt intresserad av längre. Jag är dock väldigt nöjd över detta i och med att man blir galen på de två låtarna, som är sjukt enformiga (och tyvärr trallvänliga). Nu har hon istället börjat intressera sig för Stadens hjältar. Lite extra kul eftersom en gammal korridorskompis till P är med och designar/ritar Bella, Olyckskorpen och alla de andra hjältarna i staden. Förr tittade vi på youtube, men har nu beställt hem två filmboxar som hon får kolla på teven. Detta var enda lösningen eftersom O lärde sig att koppla ihop dator med Stadens hjältar, så fort jag eller P har kollat något snabbt på datorn, har hon kommit krypandes, lite halvmissnöjd att hon inte får vara med och titta. Dessutom har hon lärt sig fler kortkommandon (!) genom sitt knappande på tangentbordet, att hon bland annat lyckats vända P's skärm spegelvänt (vilket var lite struligt att få till). Stadens hjältar funkar alltid när inget annat funkar. 
















4.Spjälsängen

Tidigare sov ju O mellan oss i vår säng, men nu funkar det inte längre i och med att hon klättrar över oss (farligt!). Så nu är hon i tryggt förvar i spjälisen, som står bredvid vår säng men snart kommer hon att få flytta in i sitt alldeles egna rum. Först ska vi bara sätta nytt innertak, tapetsera, måla garderober samt element. Tapeterna är inhandlade och taket ska inhandlas imorgon, sen är det bara sätta igång. Resultat kommer såklart på bloggen när vi är klara. 



5. Aktiviteter
Inte för att aktiviteter räknas in som en pryl, men måste ändå ha med detta på vår topp 5 lista. Förr i världen kunde man ju nöja sig med att bara vara hemma dag in och dag ut, eftersom det var nog sjåigt att hinna med allt vad dagen skulle innebära; amning, blöjbyte, städ/tvätt, äta mat själv etc. Men numera när man har en stor tjej med fullt ös, som vill upptäcka världen och gärna träffa andra likasinnade, är det otroligt bra och värdefullt att kunna åka på exempelvis öppna förskolan, sångstund eller bara åka och hälsa på några kompisar för bus och lek. Förutom att O är nöjd så är givetvis även jag det, skönt att få träffa andra mammor (och pappor). Man behöver helt enkelt det där sociala.

Bild från julavslutningen på kyrkis (barnsång) december-2014

Bubblare
Måste ju även ta med bilen som en liten bubblare på vår lista, när man som vi bor på landet med dåliga kommunikationer så måste man ju ha en bil för att kunna ta sig iväg på olika aktiviteter. Fram till att O var sex månader, hade vi bara en bil (!!!) och jag fattar inte hur vi klarade oss. Man blev ju ganska instängd här i byn, men mycket att jag/vi överlevde var väl att vi lärt känna många mamas/bebisar här i byn och kunde umgås på plats. Plus att första tiden kände jag inte direkt suget efter att åka på olika aktiviteter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar