googleanalytics

söndag 2 november 2014

Thailändsk afton

Igår var det då (äntligen) dags för vår tur  att bidra med en trerätters meny till den matutmaning med världens mat som vi har med våra kära grannar. Förra gången bjöds vi ju på ypperligt god turkisk mat (mer om detta här), så vi hade mycket att leva upp till. Lotten hade denna gång fallit på Thailand, så det vaknades asiatiska dofter och smaker.

Till Fördrink blev det en thailändsk välkomstdrink: Sabai Sabai (thaispriten Mekong, soda, citronjucie, sockerlag och färsk basilika). Var oväntat god och fräsch. 

Till förrätt serverades thailändska vårrullar med fläskfärs, vitkål, morot, vitlök och fisksås med dipp i sötsur sås (recept på rätten finner du här). Till rätten serverades thaiölen: Leo.


Huvudrätten blev Chu che kung (stekta räkor med röd currypasta) som serverades med jasmineris. Rätten innehöll: kokosmjölk, chili, haricoverts, jordnötter, scharlottenlök, jätteräkor och röd currypasta. Receptet hittade jag i boken THAI på minuten, som jag lånade på bibblan (pga tyckte att det inte fanns så mycket roliga recept ute på nätet, kanske letade jag fel?). Till maten serverades thaiölen Singah.




Till efterrätt serverades Mango Sticky Rice. Thailändarna äter mycket exotiska frukter och gärna ris till efterrätt, så vi var ju tvungen att gå "all in". Efterrätten består utav kokt jasmineris blandat med kokosmjölk, salt och socker toppad med mango, mynta med en kokossås på toppen. Är du sugen att testa?  Receptet finnes här. Till rätten serverades kaffe och Mekong till de som ville.


Vad tyckte vi då om det som serverades? Förrätten och huvudrätten var riktigt top notch.
Tre av fyra tyckte att förrätten var bäst, och en (jag) tyckte att huvudrätten var allra bäst. Efterrätten, tyckte jag först var god när jag smakade av den men sen var den väldigt mastig och speciell,
övriga gäster tyckte inte att det var en hit MEN alla tyckte att det var kul att prova, men inget man gör igen. Jag tycker att vi gjorde bra ifrån oss (om man får berömma sig själva) och levde upp till förra gångens höga kvalité.

Vi drog nya länder och nästa gång vakas det Mexikansk afton (hos Malin och Marcus) och därefter är det vår tur igen med Japanskt tema. Himla kul sätt att umgås och dessutom få prova på att laga rätter som man inte tidigare gjort, rekommenderas verkligen (tips tips!!!).

Vi har föressten infört en grej att gästerna ska klä sig enligt landets klädstil, Malin hade lyckats bäst (se nedan) ;). Efter klockan 21 (vi kör alltid tema till det klockslaget) var thaikvällen över och thaimusiken skiftades till annan (läs bättre) musik och sällskapsspelet Settlers och godisskålen åkte fram. Då låg båda barnen och sussade sött så föräldrarna kunde fokusera på strategier i spelet, vem vann om inte jag (hyffsat nöjd då jag är en riktigt dålig förlorare). En riktigt trevlig afton, hoppas ni också hade en fin lördagskväll.

thaiparet ;)
Malin och Marcus son G hade lite thaifärger i sin outfit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar