googleanalytics

söndag 11 januari 2015

Mexikansk afton

Igår var det äntligen dags för del tre i matutmaningen som vi kör med våra grannar (du kan mer om tidigare aftnar här: turkiska och thailändska). Igår var det Malin och Marcus tur att bjuda in till fest och som vanligt stod värdparet för maten och gästerna för "utklädnaden". Denna gång hade vi inte läst hemläxan tillräckligt och tog gult istället för grönt och var snarare klädd i de belgiska färgerna, haha. Men tanken var god i alla fall.





Jag tillverkade en mexikansk piñata ;)

Till förrätt bjöds det på Cevich på hälleflundra (rå). Detta tyckte vi alla var spännande, men väldigt mycket "fisksmak" som man inte riktigt var van med (dvs äta rå fisk på det sättet). Kanske inte det godaste en har ätit men återigen kul att testa (en gång i livet i alla fall). Till detta serverades en kall Corona.



Till huvudrätt var det Mexikansk kyckling tacos med en spännande traditionell chokladsås beståendes av bland annat sju (!!!) olika sorters chili och givetvis andra goda tillbehör. Detta tyckte vi alla var kvällens höjdpunkt (matmässigt alltså). Drycken bestod även här av Corona.




'
Värdparet

Till efterrätt serverades den traditionella efterrätten Flan, som bestod bland annat av kondenserad mjölk som hade "bakats i ugnen" under lång tid. Väldigt mastig efterätt men rätt gott vid första tuggorna (sedan blev det nästan övermäktigt).




Kvällen avrundades ganska abdrupt strax efter tolvslaget, det var ett sådant oväder ute och utfärdat klass 2 varning då vi insåg att antingen får vi pälsa på oss och gå hem nu eller så får vi helt enkelt sova över (vilket är en galen tanke i och med att vi bor 300 m bort). Vi valde det förstnämnda och begav oss ut i snöstormen, har aldrig känt så långt hem som det gjorde igår.

Avslutningsvis så var det (som alltid) en mycket trevlig kväll, det blev förutom en massa mat även en hel del bebisbus, sällskapsspel och skratt. Nästa gång är det min och karlns tur att bjuda på japanskt, men mer om detta en annan gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar