googleanalytics

lördag 17 januari 2015

Fortsatt tema: sockerfritt fika

Ikväll provade jag att baka ett nyttigare fikaalternativ, som jag suktat efter länge. Älskar ju biskvier över allt annat (nästan), så vad passade inte bättre att prova göra sådana men med lite nyttigare ingredienser. Receptet på sockerfria Sarah Bernadh biskvier hittade jag på bakasockerfritt.se (kan verkligen tipsa om denna sida, då det finns mycket smarrigt). Resultatet blev fantastiskt, de var otroligt goda, vilket även mannen i huset kan intyga och de slank ned illa kvickt.

 

Recept på ca 7-8 stycken Sarah Bernadh 


  •  Botten
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 äggvita
  • 1 msk sötströ
    Chokladkräm:
  • ¾ dl vispgrädde
  • 10 gram sockerfri ljus choklad
  • 40 gram sockerfri mörk choklad
  • 1 ½ tsk sötströ
  • ½ krm vaniljpulver
  • Chokladöverdrag:
  • 70 gram mörk sockerfri choklad
    (kan sedan toppas med kokos)


Instruktioner


    Botten
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra.
  2. Gör platta cirklar utav mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorna får färg. Låt svalna och börja med chokladkrämen.
  3. Chokladkräm
  4. Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Tillsätt bitar av choklad, sötning och vanilj. Låt fyllningen stelna tills den blir fast.
  5. Toppa de kallna kakorna med chokladen. Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare.
  6. Chokladöverdrag
  7. Smält chokladen och låt den svalna lite.
  8. Doppa chokladdelen av kakorna i chokladen (och strö eventuellt på lite kokos) och låt dem återigen stelna i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar