Därför älskar jag verkligen tidningen Vi föräldrars återkommande inslag "5 snabba middagar- max 30 minuter", där de tipsar om snabba enkla recept (perfekt då en inte har asmycket tid över). De har alltid ett vegetariskt recept och som jag berättat tidigare så har vi försökt börja äta mer vegetariskt härhemma. Idag lagade jag en relativt nyfunnen favorit som jag funnit recept i tidningen: Vegoburgare på quinoa. Måste dela med mig av detta (enligt mig) fantastiska recept, som måste provas!
Vegoburgare på quinoa
4 portioner, tid: 25 minuter
Burgarna:
Burgarna:
- 1 dl quinoa (ca 3,5 dl kokt)
- 1 liten gul lök
- 2 ägg
- 2 dl mandelmjöl
- 1 1/2 dl god riven ost
- 1 msk japansk soja
- 1 krm vit- eller svartpeppar
- 1/2 dl ströbröd
Tillbehören:
- Rapsolja att steka i
- 4 hamburgerbröd
- Lök
- Tomat
- Grönsallad
- Morötter
Såsen:
- 2 dl gräddfil (eller cremé fraishe),
- örtsalt (eller örtkryddor som jag tog)
- och 1/2 vitlöksklyfta
Gör såhär:
- Koka quinoan i 2 dl vatten i 15 minuter.
- Hacka löken fint. Blanda med den kokta quinoan, ägg, mandelmjöl, ost, soja, peppar och ströbröd. Forma 4 burgare som steks i olja i medelvarm panna.
- Skölj och skär grönsakerna fint.
- Blanda gräddfil med lite örtsalt och pressad vitlök. Lägg ihop burgarna med bröden och servera morötter till (hela).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar