Kakan tycker jag blev ganska god faktiskt (givetvis inte lika gott som vanligt fikabröd) men absolut ett bra alternativ då man är fikasugen. Smaken var lite annorlunda än vad jag var van vid, med en grövre smak på kakan och en lite syrligare topping. Karln gillade inte den, men svärisarna (och jag) åt med gott mod. Vill du prova kakan själv, finner du receptet nedan.
Glutenfri morotskaka
- 4 ägg
- 2 dl sukrin (tog istället 1 dl honung)
- 3 dl mandelmjöl (tog istället 1,5 dl mandelmjöl och 1,5 dl kokosmjöl)
- 2 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljpulver
- 5 dl rivna morötter
- 1 dl kokosfett
- 50 g smält smör
- 1 dl hackade valnötter och mandlar
Toppingen
- 200 g philadelphiaost
- 1 dl créme fraiche
- 1/2 dl sukrin (tog istället lite agavesirap och lite vaniljpulver)
- 50 gram valnötter
- 1 kiwi (uteslöt jag)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa ägg och sukrin fluffigt
- Tillsätt resterande ingredienser och häll smet i smord springform med löstagbar kant (använde smör och kokos istället för ströbröd).
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min (hade kortare tid).
- Stälp upp kakan och låt svalna
- Blanda philadelphiaosten med créme fraishe och rör i sukrin.
- Fördela toppingen på kakan och gör mönster av en gaffel. Toppa med valnötter och skivad kiwi.
Åh vad kul att höra att boken kommit till användning redan! Puss på dig vännen :*
SvaraRaderaKlart :) Jag har dessutom provat två till recept redan som var riktigt goda :) Var en riktigt bra och användbar present ;) saknar dig! Kramar
Radera