Jag och kärleken |
Till förrätt bjöds det på friterad blomkål, filodegdegsknyten med bland annat fetaost och sedan två olika dippsåser: en myntadipp och en kikärtsröra samt ett hembakt pitabröd.
Till huvudrätt serverades kebab (kanske inte helt otippat) på lammfärs, rotfrukter, ungsgrillade grönsaker, fetaostdipp, abourginröra samt pitabröd (att stoppa in godsakerna i).
Menyn avrundades med stekta äpplen i honung och till detta yoghurtglass.
Allra bäst tyckte vi alla att förrätten var, även fast allt givetvis var riktigt gott. Det roligaste med det hela var faktiskt att få prova på lite nya rätter, i vanliga fall när det vankas middagsbjudning så brukar ju kanske inte helt otippade rätter stå på bordet (läs skagenröra, kött och pärer och typ kladdkaka, känner ni igen er?). Vi höll på framåt småtimmarna, och O höll ut till strax efter tolvsnåret eftersom det var så mycket spännande och nytt runtomkring att det var svårt att kunna slappna av och sova.
Så mycket att titta på |
Nu är det min och P's tur att planera in thailändsk afton med trerätters, och som ni kanske såg på bilderna har vi mycket att leva upp till i och med att det blev en sådan högklassig start. Om nån råkar sitta inne på ett eller flera riktiga toppenrecept, så tas tips tacksamt emot!
Åh finns ju massor av god thailändsk mat! Lab (stavning?) och friterade riskakor (heta!) tillhör mina favoriter.
SvaraRaderaÅh tusen tack, ska absolut kolla in det. Lät spännande :)
Radera