Hemmagjorda morotsbiffar
(2 portioner)
(2 portioner)
- 1 msk havregryn
- Vatten (se punkt 1 nedan)
- 3-4 morötter
- 1 ägg
- 1/2 gul lök
- Salt, peppar och timjan
- Olja till stekning
Gör såhär:
- Mät upp havregryn i en bunke och häll på vatten så att det just täcker (ca 1/2- 1 msk), låt det förvälla medan du gör resten.
- Finriv morötterna (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint.
- Blanda havregryn, ägg, morötter och lök och rör ihop till en fast smet. Salta, peppra och tillsätt timjan efter smak.
- Häll lite olja i pannan och klicka ut små biffar av smeten. Stek på medelhög värme ca 3 min/sida
Äter ni mycket veggie hemma? Tips på maträtter tas tacksamt emot :)
Har aldrig riktigt förstått mig på vegetariskt.. ser det som "inte god mat".. Men jag kanske har helt fel? Låter ju faktiskt gott de du skriver om.. :) //Michelle
SvaraRaderaVar faktiskt samma för mig innan, var Pelle som fick mig att börja testa och så insåg jag att vegetariskt är så mycket mer än tråkig/enformig mat som jag innan hade en bild av. Så testa lite ;)
RaderaHej! Vad gott det ser ut! Det måste jag testa. Ett tips på en grymt bra sida som är helt gratis och där man jätteenkelt samlar ihop poäng som man löser in till presentkort hos t.ex. H&M, Body Shop m.m. - Gratisbio! Är du medlem? Om inte, bli det. Jag har redan fått presentkort för 2000 kronor. Jättelätt och helt gratis. Du blir medlem här: http://gratisbio.se/?RecruiterID=167202
SvaraRadera