Igår plockade jag in alla kvarvarande röda tomater, som jag sedan gjorde en egen tomatsås utav (till pasta och mozarella, vilket är en av mina vegetariska favoriter och också den rätt som min karl lagade när vi hade nyträffats för fyra år sedan nu, vilket gjorde att jag fick upp ögonen på vegetariskt). Några tomater blev dock över som jag idag tänkte göra soltorkade tomater utav, har gjort detta tidigare och det är verkligen enkelt, det gäller bara att man har tiden (eftersom det ska vara inne några timmar i ugnen). Så kan varmt rekommendera att göra det om ni har några tomater till övers.
Recept soltorkade tomater
Ingredienser :
- Valfritt antal tomater (passa gärna på att de de sämre lite spruckna tomater)
- Flingsalt
- Vitlök
- örtsalt
- Olivolja
Gör såhär:
- Dela tomaterna på mitten, lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö lite flingsalt över.
- Låt stå i nedre delen av ugnen på 120 grader i ca 3 h (jag hade inne mina lite längre, men är beroende på hur stora tomaterna är).
- Efter halva tiden ta ut ur ugnen och nagga snittytan med en gaffel så att vätskan lättare kommer ut.
- Lägg de soltorkade tomaterna i en glasburk, häll på olivolja och lägg i örtkryddor och några vitlöksklyftor.
De var verkligen fantastiskt goda...Vilken skillnad mot i affären./Mormor
SvaraRadera