Recept på ca 7-8 stycken Sarah Bernadh
- Botten
- 1 dl mandelmjöl
- 1 äggvita
- 1 msk sötströChokladkräm:
- ¾ dl vispgrädde
- 10 gram sockerfri ljus choklad
- 40 gram sockerfri mörk choklad
- 1 ½ tsk sötströ
- ½ krm vaniljpulver
- Chokladöverdrag:
- 70 gram mörk sockerfri choklad
(kan sedan toppas med kokos)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra.
- Gör platta cirklar utav mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorna får färg. Låt svalna och börja med chokladkrämen.
- Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Tillsätt bitar av choklad, sötning och vanilj. Låt fyllningen stelna tills den blir fast.
- Toppa de kallna kakorna med chokladen. Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare.
- Smält chokladen och låt den svalna lite.
- Doppa chokladdelen av kakorna i chokladen (och strö eventuellt på lite kokos) och låt dem återigen stelna i kylen.
Botten
Chokladkräm
Chokladöverdrag
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar